Veilig Jeugdwerk

 

In De WEG vinden we het belangrijk dat de gemeente een veilige plek is voor iedereen. Een ieder mag zich welkom voelen, juist ook kinderen en jongeren. Voor hen zijn er verschillende zondagse en doordeweekse activiteiten, die medewerkers van de gemeente vorm geven.

Om er voor te zorgen dat de gemeente deze veilige plek is, zijn er specifieke afspraken gemaakt over hoe we met elkaar om willen gaan.

Aan de hand van het stappenplan "Veilig Jeugdwerk" dat het Meldpunt Misbruik en de jeugdorganisatie CGJO in samenwerking met andere organisaties hebben ontwikkeld, zijn de afspraken binnen onze gemeente vastgelegd in een preventiebeleid. (zie pdf)

In het preventiebeleid vind je informatie over wat er geregeld is, over de gedragscode die medewerkers ondertekenen, over de Verklaring Omtrent Gedrag, waar en hoe je een melding kan doen en over de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verder vindt je in het preventiebeleid ons aannamebeleid voor kinder- en/of jongerenwerkersWil je graag meewerken in het kinder- of jongerenwerk in De WEG, dan kan je contact opnemen met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze kan je voorzien van een inwerkmap en vertellen hoe het in zijn werk gaat. 

De wens is dat onze gemeente een veilige plek is voor alle kinderen, jongeren en degene die betrokken zijn bij het jeugdwerk. Met het preventiebeleid willen we bijdragen aan een blijvend veilige omgeving.

FileDatum DocumentDownloads
Download this file (2020-02-27_Preventiebeleid.pdf)Preventiebeleid De Weg 2020-02-273504