De Bijbel

De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Dat is ook niet zo gek: het staat vol met prachtige verhalen, biografieëngedichten en ga zo maar door. Maar er is meer. De Bijbel is geïnspireerd door God zelf. Hoewel de Bijbel uit 66 verschillende boeken bestaat, geschreven door minstens veertig verschillende schrijvers over een periode van 1500 jaar, vormt het toch een duidelijke eenheid.
Vanaf Genesis (het eerste boek) tot aan Openbaring (het laatste boek) laat God aan ons zien wie Hij is, en wat zijn plan is met de wereld.

De Bijbel is opgedeeld in twee gedeeltes: het eerste en het tweede testament. Sommige van de verhalen uit het eerste testament zal je wel kennen: de schepping, de zondvloed, het verhaal van Mozes. Maar het eerste testament bevat ook profetieën (voorspellingen), die letterlijk zijn uitgekomen. Bijvoorbeeld over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus.
In het tweede testament kun je lezen over de vervulling van die profetieën, over het leven van Jezus en het begin van de kerk. Het laatste boek van het tweede testament, Openbaring, bevat voorspellingen over wat er aan het einde van de tijd zal gebeuren. Dan zal Jezus terugkomen naar de aarde om zijn kinderen op te halen, en alles nieuw te maken.

Nieuwsgierig geworden? Als je geen bijbel hebt, willen wij je er graag een geven. Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of klik hier om de bijbel online te lezen.